8. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka s krustyší
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů, jako jsou krevety, kalamáry a ryby. Naše verze je podávána s křupavým křupavým chlebem a je skvělá kombinace chutí a vůní moře. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo na francouzské pobřeží! Je to ideální jídlo pro všechny milovníky ryb a mořských plodů.

Suroviny

  • 500g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 1 brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150ml bílého vína
  • Špetka šafránu
  • Sůl, pepř, olivový olej, petrželka

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na kostky nakrájenou cibuli, česnek, rajčata, papriku, pórek, mrkev a brambor.
  2. Přidáme ryby nakrájené na kousky a restujeme je pár minut.
  3. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
  4. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Přidáme šafrán a dochutíme solí a pepřem.
  6. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s krustyší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *