8. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná lahodných mořských plodů, jako jsou krevety, kalamáry a ryby. Naše verze je podávána s křupavým křupavým chlebem a je skvělá kombinace chutí a vůní moře. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo na francouzské pobřeží! Je to ideální jídlo pro všechny milovníky ryb a mořských plodů.
Suroviny
- 500g různých ryb (např. treska, losos, mořský vlk)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 1 brambor
- 1 l zeleninového vývaru
- 150ml bílého vína
- Špetka šafránu
- Sůl, pepř, olivový olej, petrželka
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji na kostky nakrájenou cibuli, česnek, rajčata, papriku, pórek, mrkev a brambor.
- Přidáme ryby nakrájené na kousky a restujeme je pár minut.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 20 minut.
- Přidáme šafrán a dochutíme solí a pepřem.
- Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s krustyší.