8. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí duše s křenovou omáčkou a dochucenými brambory je lahodné pokrm plný chuti a vůně. Připravte si tento recept a užijte si skvělou kombinaci telecího masa, pikantní omáčky a křenového zážitku, doplněného hravými brambory. Bon appétit!
Suroviny
- 600g telecího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 200ml vývaru
- 100g křenu
- 200ml smetany ke šlehání
- 4 brambory
- sůl, pepř
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostky a osmažte na oleji dozlatova.
- Přidejte telecí maso a restujte, dokud maso nezezlátne.
- Přisypte hladkou mouku, promíchejte a zalijte vývarem.
- Nastrouhaný křen přidejte do omáčky a nechte provařit.
- Přidejte smetanu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte ve slané vodě.
- Smažte brambory na oleji dozlatova.
- Smažené brambory podávejte s telecím a křenovou omáčkou.