8. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné hovězí ragú s grilovaným chlebem, který vás okouzlí svou šťavnatostí a bohatým chuťovým zážitkem. Tento recept je ideální pro milovníky tradiční italské kuchyně a je naprosto dokonalý na podzimní večeře s rodinou či přáteli. Získejte inspiraci a uvařte si ho i vy doma!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na ragú
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- sůl, pepř, olej
- čerstvý tymián a rozmarýn
- chléb na grilování
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso a osmažíme z obou stran dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a promícháme.
- Zalijeme hovězím vývarem a přidáme rajčatový protlak.
- Přidáme sůl, pepř a nakrájené bylinky.
- Necháme ragú dusit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Grilujeme chléb na grilovací pánvi nebo na grilu.
- Servírujeme hovězí ragú s grilovaným chlebem. Dobrou chuť!