8. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou vietnamskou kuchyni s tímto receptem na Phở Bo – lahodnou hovězí polévku plnou aromatických bylinek, šalotky a cilantro. Uvařte si domácí verzi této tradiční vietnamské lahůdky a připravte se na chuťovou explozi!
Suroviny:
- 400g hovězího masa (např. roštěný krk)
- 1 cibule
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička hřebíčku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička sůl
- 400g rýže pho
- 1 limeta
- 1 čili paprička
- čerstvá koriandr
- čerstvá máta
Postup:
- Na pánvi smažte cibuli dokud nebude zlatavá.
- Přidejte nové koření, koriandrové semínka, kmín, skořici a hřebíček a osmahněte pár minut.
- Přidejte hovězí maso a restujte dokud nebude maso zezlátnuté z každé strany.
- Přidejte rybí omáčku, cukr a sůl a zalijte vodou. Nechte vařit minimálně 1 hodinu na mírném ohni.
- V druhém hrnci dejte vařit rýžové nudle podle návodu na balení.
- Před podáváním přidejte do polévky šťávu z limetky, nakrájenou čili papričku, čerstvou koriandr a máta.