7. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční indonéskou recepturu pro svíčkovou s omáčkou kacang, která spojuje lahodnou hovězí svíčkovou s omáčkou připravenou z arašídů a koření. Tento pokrm je skvělou alternativou k tradiční svíčkové omáčce a určitě si ho zamilujete. Sledujte náš jednoduchý recept a nadchněte své chuťové buňky!
Suroviny
- 600 g hovězího masa (svíčková)
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 4 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené maso.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přisypte hladkou mouku a promíchejte, zalijte vývarem a nechte vařit 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Po uvaření maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
- Poté přidejte smetanu ke šlehání a za stálého míchání nechte probublávat a zhoustnout omáčku.
- Přidejte maso zpět do omáčky a dochuťte solí, pepřem, kmínem a majoránkou.
- Podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.