7. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečená tofu s kořeněnou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou a zdravou pečenou tofu s kořeněnou zeleninou! Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky tofu. Podávejte s rýží nebo plátky pečené sladké brambory pro dokonalou chuťovou harmonii. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny:

  • 250g tofu
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Načepujeme tofu, osušíme ubrouskem a nakrájíme na kostky.
  2. Papriku, cuketu a cibuli nakrájíme na menší kousky, česnek nakrájíme na plátky.
  3. V míse smícháme sójovou omáčku, mletou papriku, sůl, pepř a trochu oleje.
  4. Tofu dáme do marinády a necháme asi 15 minut odležet.
  5. Poté tofu i nakrájenou zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut, dokud zelenina nezměkne a tofu nezezlá.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *