7. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit domácí bakso, tradiční indonéskou polévku plnou chutí a vůní. Tento lahodný pokrm obsahuje masové kuličky, nudle, zeleninu a aromatickou omáčku. Dejte své chuťové buňky na pořádný indonéský zážitek!
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 200 g nudlí (ideálně indonéské bakso nudle, nebo rýžové nudle)
- 2 vejce
- 1 l vývaru (hovězí nebo kuřecí)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 4 lžíce oleje
- soľ, pepř
Postup
- Nastrouhej česnek a cibuli, smíchej s mletým masem, solí a pepřem. Vytvoř z této směsi malé kuličky (bakso).
- V hrnci přiveď vývar k varu a přidej sójovou omáčku, cukr a olej. Zamíchej, nech vařit na mírném ohni.
- Přidej bakso k vývaru a vař 15 minut, dokud nejsou bakso hotové a vývar trochu zhoustne.
- V jiném hrnci uvař nudle podle návodu na obalu.
- V míse rozmíchej vejce. Přidej uvařené nudle a promíchej, aby se vejce zapeklo.
- Servíruj polévku bakso s nudlemi a polij horkou polévkou. Podávej horké, posyp čerstvou nasekanou petrželkou.