7. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zeleninový pilav s berberisem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný zeleninový pilav s berberisem, který okouzlí svou exotickou chutí a bohatstvím barev. Tento jednoduchý a zdravý recept je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky orientální kuchyně. Vychutnejte si kombinaci rýže, zeleniny a sladkých bobulí berberisu ve spojení s aromatickými kořeněnými dochucovadly. Bon appétit!

Suroviny:

  • 1 šálek basmati rýže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 1 cuketa, nakrájená na kostky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 1 šálek berberisových bobulí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého skořice
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. V hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
  2. Přidejte rýži a restujte ji asi 2 minuty.
  3. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte kmín, kurkumu a skořici a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud rýže nezpůsobí vodu.
  5. Přidejte berberisové bobule a promíchejte do rýže. Vařte ještě asi 5 minut, dokud není rýže uvařená a zelenina měkká.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *