7. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Bourbonové žebírko s kukuřicí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné bourbonové žebírko se sladkou a křupavou kukuřicí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné jídlo plné bohatých chutí a aromat. Nechte se okouzlit kombinací bourbonové omáčky a křupavé kukuřice, která vám rázem zvedne náladu. S tímto receptem si zaručeně pochutnáte na delikátním pokrmu, který oslní každého vašeho hosta. Vyzkoušejte to ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg žebírka
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce hořčice
  • 1/2 hrnku bourbonu
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Žebírka omyjeme, osušíme a očistíme.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
  3. V míse smícháme cukr, hořčici, bourbon, cibuli, česnek, sůl a pepř.
  4. Přidáme žebírka do směsi a necháme marinovat minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc).
  5. Pečeme žebírka v troubě na 180°C asi 1,5 hodiny, občas obracíme a polevujeme marinádou.
  6. Přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 30 minut.
  7. Hotové žebírko s kukuřicí podáváme s pečivem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *