7. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Krejčovská vepřová pečeně s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Krejčovská vepřová‌ pečeně s bramborovým pyré je lahodné tradiční ‌jídlo, které potěší každého gurmána.⁤ Naučte se připravit tento ⁤chutný⁤ pokrm pomocí našeho receptu a ukažte své dovednosti v kuchyni.⁢ Výborná kombinace‍ masa s bramborovým ⁣pyré jistě potěší vaše chuťové buňky. Bon appétit! ​

Suroviny

  • 1 kg vepřové pečeně
  • 500 g⁣ brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ⁢cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 ⁤lžička majoránky
  • sůl⁣ a pepř
  • olej

Postup

  1. Pečeně omyjeme,⁤ osušíme a nakrájíme ​na menší kousky.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme​ ve slané vodě do⁣ měkka.
  3. V pánvi rozehřejeme​ olej a⁢ osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný ‍česnek.
  4. Přidáme nakrájenou pečeně⁣ a restujeme dozlatova.
  5. Přidáme kmín, majoránku, sůl a pepř podle chuti.
  6. Uvařené brambory rozmixujeme na pyré​ a dochutíme solí ⁤a ⁣pepřem.
  7. Servírujeme vepřovou pečeně s bramborovým pyré⁣ a podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *