6. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
Dezert z povidel a tvarohu
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodný‌ dezert z povidel a tvarohu, který osladí‍ každý den. Jednoduchý recept s krátkou přípravou,⁣ obsahující pouze kvalitní suroviny. Vhodný pro ⁣rodinné obědy i jako rychlá sladkost k večernímu čaji. Což‍ takhle vyzkoušet ⁤tento tradiční český recept s moderním twistem? Navštivte náš blog a zjistěte, jak na‍ to krok za krokem.

Suroviny

  • 250 g tvarohu (měkký tvaroh v misce)
  • 200 g povidel (švestková nebo jiná‌ oblíbená)
  • 300 ml smetany na šlehání
  • 2 lžíce ⁤cukru
  • 1 ⁣balíček vanilkového cukru

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchej tvaroh s povidly.
  2. Smetanu nalij do ​další mísy, přidej‌ cukr a vanilkový cukr a ‍vyšlehej do tuhého šlehačky.
  3. Šlehačku opatrně vmíchej do směsi tvarohu⁣ a povidel.
  4. Hotový ⁤krém rozděl do skleněných ⁤pohárů nebo mís.
  5. Nechej dezert odpočinout v chladničce nejméně⁤ 1​ hodinu, ‌aby chutě dobře prolnuly.
  6. Před‍ podáváním můžeš dezert ozdobit čerstvým ovocem, čokoládovými hoblinami nebo trochou mleté skořice.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *