6. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte veganský recept plný chuti? Vyzkoušejte křupavé tofu s kari omáčkou! Tofu je pečené do zlatova a zalité lahodnou omáčkou plnou exotických kari příchutí. Skvělá a zdravá alternativa klasickému masu. S tímto receptem si určitě pochutnáte!
Suroviny
- 400g tofu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky kari koření
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- šťáva z 1 limetky
- olivový olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Osušte tofu a nakrájejte ho na malé kostky.
- Smíchejte sójovou omáčku, med, kari koření, prolisovaný česnek, olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř v misce na omáčku.
- Přidejte kostky tofu do omáčky a nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osušené kostky tofu smažte, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
- Smažené tofu podávejte s kari omáčkou a například s rýží nebo zeleninou.