6. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo je tradiční vietnamská nudlová polévka plná chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak snadno si ji připravit doma a užít si autentickou asijskou kuchyni. S jemně vařeným hovězím masem, aromatickými bylinkami a kořením, bude tato polévka královským požitkem pro vaše chuťové buňky. Vychutnejte si lahodnou vietnamskou klasiku s receptem na pho bo!
Suroviny
- 400g hovězího masa (přednostně hovězího masa na kosti)
- 400g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř
- čerstvá zelenina (např. koriandr, máta, lime)
Postup
- Nejprve na pánvi způsobem suché smažení opečeme cibuli a zázvor, dokud nezačnou vonět. Poté přidáme koriandrová semínka a hřebíček.
- Poté tyto koření přendáme do hrnce a zalijeme 2 litry vody. Přivedeme k varu a necháme vařit minimálně hodinu (ideálně déle) na mírném ohni.
- Vodu s masem můžeme případně přecedíme a vzniklý vývar osolíme a okořeníme pepřem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou a cukrem.
- V dalším hrnci uvaříme nudle podle návodu na obalu, scedíme a odložíme.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky (pokud nevaříme s kostí, můžeme maso před vařením ještě chvíli osmahnout na pánvi) a přidáme do polévky. Necháme vařit asi 5-10 minut, dokud není maso hotové.
- Nakonec do misky dáme uvařené nudle a přelijeme polévkou s masem. Na polévku můžeme dát čerstvou zeleninu podle chuti (např. lístky máty, nať koriandru, plátek lime) a můžeme podávat.