6. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kofta egyptský masový pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Kofta je tradiční egyptský masový pokrm, který může být připraven z mnoha druhů masa. Jedná se o lahodné masové kuličky, které se obvykle grilují nebo smaží a podávají s rýží, chlebem nebo zeleninou. Podívejte se na náš recept na kofta egyptský masový pokrm a připravte si exotický večeři plnou lahodných orientálních chutí!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/4 šálku nasekané petržele
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, koření, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a vejce.
  2. Poté vytvarujte z této směsi malé masové kuličky – kofty.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a smažte kofty na středním plameni, dokud nejsou z obou stran zlatě hnědé a uvnitř propečené.
  4. Podávejte s rýží, salátem nebo humusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *