6. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kofta je tradiční egyptský masový pokrm, který může být připraven z mnoha druhů masa. Jedná se o lahodné masové kuličky, které se obvykle grilují nebo smaží a podávají s rýží, chlebem nebo zeleninou. Podívejte se na náš recept na kofta egyptský masový pokrm a připravte si exotický večeři plnou lahodných orientálních chutí!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/4 šálku nasekané petržele
- 1/4 šálku strouhanky
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, koření, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a vejce.
- Poté vytvarujte z této směsi malé masové kuličky – kofty.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte kofty na středním plameni, dokud nejsou z obou stran zlatě hnědé a uvnitř propečené.
- Podávejte s rýží, salátem nebo humusem.