6. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodným spojením hovězího masa s osvěžující brusinkovou omáčkou, podávaným s křupavými noky. Skvělá kombinace chutí, kterou si zamilujete na první skus! Vyzkoušejte náš recept na hovězí s brusinkami a noky ještě dnes.
Suroviny
- 500g hovězího masa (na nudličky)
- 200g brusinek
- 500g noky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si očistěte cibuli a česnek, nakrájejte je na jemno.
- V hrnci svařte noky podle návodu na obalu.
- V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem.
- Přidejte na nudličky nakrájené hovězí maso a osmahněte ho z obou stran.
- Přisypte brusinky, promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Po chvíli podlijte trochou vody a nechte pokrčenou povařit, přidejte sůl, pepř a majoránku dle chuti.
- Hotové nudle sceďte a vmíchejte je do směsi s hovězím a brusinkami.
- Po chvíli povarte, aby se všechny chutě propojily.
- Hotové jídlo můžete ozdobit několika čerstvými brusinkami a petrželkou.