6. 10. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Veganské chilli s quinoou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte lahodné veganské chilli s quinoou, perfektní kombinaci zdravých ingrediencí a bohatých chutí. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kteří hledají vydatné a zároveň zdravé jídlo. Quinoa, bohatá na bílkoviny a vlákninu, v kombinaci s mixem čerstvé zeleniny a aromatickými kořením, vytváří vynikající a sycení pokrm. Připravte si toto výživné chilli rychle a jednoduše, a užijte si jeho bohaté chutě. Skvělý tip pro vegany, vegetariány i milovníky zdravé kuchyně!

Suroviny

  • 1 šálek quinoi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky chilli prášku (nebo podle chuti)
  • 1 plechovka (400g) černých fazolí, propláchnutých a scezených
  • 1 plechovka (400g) červeného fazolového rajčata v rajčatové šťávě
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Na ozdobu: čerstvý koriandr, avokádo, limetková šťáva

Postup

  • V hrnci na středně silném ohni rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a smažte asi 5 minut, dokud nezměkne.
  • Přidáte česnek, červenou a zelenou papriku a smažte další 2 minuty.
  • Přisypejte quinoa a smažte další 2 minuty, často míchejte.
  • Ochutí to koriandrem, kmínem a chilli práškem, promíchejte.
  • Přidejte černé fazole, rajčata s vývarem a zeleninový vývar.
  • Doveďte k varu, pak snižte teplo a nechte vařit pod pokličkou asi 25 minut, dokud quinoa není vařená a většina tekutiny se vstřebá.
  • Okuste a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem, kousky avokáda a pokapkáno limetkovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *