6. 10. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte kouzlo Louisiana s receptem na „Kuře na paprice New Orleans“. Tento recept kombinuje pikantní a bohaté chutě, které jsou charakteristické pro kuchyni New Orleans. S použitím tradičních koření, jako je paprika, oregáno a tymián, tento recept vytváří nezapomenutelnou chuť, která osloví celou rodinu. Postupujte podle našich jednoduchých kroků a připravte si doma autentické kuře na paprice. Ideální pro každou příležitost, ať už je to rodinný oběd nebo večerní setkání s přáteli. Užijte si kulinářský výlet do New Orleans s tímto lákavým jídlem!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička cajunského koření
- 1 lžička česnekového prášku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 200 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Očistěte kuřecí prsa a osušte je. Pokračujte osolením a opepřením, a následně je obalte v paprice, cajunském koření a česnekovém prášku.
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a kuřecí prsa na něm z každé strany krátce opečte, abyste je zapekli a uzavřeli v nich šťávy. Kuřecí prsa pak vyjměte a odložte stranou.
- Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a obě papriky, restujte do změknutí zeleniny. Poté přidejte nakrájený česnek a restujte dalších pár minut, dokud česnek nezačne vonět.
- Vraťte kuřecí prsa zpět na pánev, přilijte kuřecí vývar a smetanu. Pomalu dusíte, dokud kuřecí prsa nebudou plně uvařená a omáčka se nezačne zahušťovat. Během vaření omáčku občas promíchejte.
- Podávejte s rýží, těstovinami nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.