6. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Murgh Tikka Masala s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Murgh Tikka Masala s rýží je lahodné indické jídlo, které spojuje křupavé kuřecí kousky marinované v jogurtové omáčce s aromatickou směsí koření. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky pikantních jídel, která si můžete snadno připravit doma. Podávejte s lahodnou rýží a užijte si exotickou chuť Indie. Buďte připraveni na skvělý gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 2 centimetry zázvoru nastrouhaného
  • 400g rajčat nakrájených na kostičky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého červeného pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř
  • olej
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm kuřecí maso, dokud nebude zlatě hnědé.
  2. Přidáme cibuli, česnek a zázvor a dusíme, dokud cibule nezměkne.
  3. Přidáme koriandr, kurkumu, kmín, kardamom, červený pepř, papriku a promícháme.
  4. Přilijeme nakrájená rajčata a necháme vařit asi 10 minut do změknutí rajčat.
  5. Poté přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a necháme provařit asi 5 minut.
  6. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *