6. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Bakso – indonéské masové nudle
zdroj: Recepty 24/7

Bakso je oblíbené indonéské jídlo, které spojuje masové nudle s bohatou a aromatickou polévkou. Vyzkoušejte tento recept doma a okořeňte svůj jídelníček exotickými chutěmi Indonésie.

Suroviny

  • 400g hovězího masa (mletého)
  • 200g nudlí (ideálně rýžových)
  • 2 středně velká vajíčka
  • 2 stroužky česneku (nasekaného)
  • 2 lžičky koriandru (mletého)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička chilli omáčky (podle chuti)
  • Smažená cibulka a petrželka (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso, česnek, koriandr, sůl, pepř a cukr. Vytvořte z tohoto mixu malé kuličky (baksy).
  2. Uvařte nudle podle pokynů na obalu a dejte stranou.
  3. V hrnci zahřejte olej a osmahněte baksy dozlatova.
  4. Přidejte vývar, sójovou omáčku a chilli omáčku a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
  5. Po uvaření vložte nudle do misky, zalijte horkou polévkou s baksami.
  6. Přidejte vařená vajíčka, smaženou cibulku a petrželku na ozdobu.
  7. Podávejte horké a můžete přidat další chilli omáčku podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *