6. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je oblíbené indonéské jídlo, které spojuje masové nudle s bohatou a aromatickou polévkou. Vyzkoušejte tento recept doma a okořeňte svůj jídelníček exotickými chutěmi Indonésie.
Suroviny
- 400g hovězího masa (mletého)
- 200g nudlí (ideálně rýžových)
- 2 středně velká vajíčka
- 2 stroužky česneku (nasekaného)
- 2 lžičky koriandru (mletého)
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 4 šálky hovězího vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička chilli omáčky (podle chuti)
- Smažená cibulka a petrželka (na ozdobu)
Postup
- Ve velké míse smíchejte mleté maso, česnek, koriandr, sůl, pepř a cukr. Vytvořte z tohoto mixu malé kuličky (baksy).
- Uvařte nudle podle pokynů na obalu a dejte stranou.
- V hrnci zahřejte olej a osmahněte baksy dozlatova.
- Přidejte vývar, sójovou omáčku a chilli omáčku a vařte na mírném ohni cca 15 minut.
- Po uvaření vložte nudle do misky, zalijte horkou polévkou s baksami.
- Přidejte vařená vajíčka, smaženou cibulku a petrželku na ozdobu.
- Podávejte horké a můžete přidat další chilli omáčku podle chuti.