6. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s hříbky a šafránem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je plný bohatých a intenzivních chutí, které vás jistě nadchnou. Připravte si ho snadno a rychle a užijte si skvělou večeři plnou luxusu a lahodnosti. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento lahodný pokrm už dnes!
Suroviny:
- 200 g arborio rýže
- 500 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,1 g šafránu
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- 100 ml bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a důkladně je osmažte.
- Do hříbků vmíchejte arborio rýži a za stálého míchání podlijte bílým vínem.
- Následně přidejte šafrán a postupně přilévejte horký zeleninový vývar.
- Ve 20 minutách neustálého míchání bude rýže krémovitá a hotová.
- Přidejte na kostičky natřený parmazán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte se špetkou nahrubo nastrouhaného parmazánu.