6. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte plněnou papriku bez masa, ideální vegetariánské jídlo plné chuti a zdravých surovin. Tento recept vás překvapí jednoduchostí a lahodností! Nenechte si ujít možnost vyzkoušet něco nového a zdravého.
Suroviny
- 4 kusy papriky
- 1 hrnek rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pár rajčat
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme rýži dle návodu na obalu a necháme ji vychladnout.
- Cibuli a česnek najemno nakrájíme a osmahneme na pánvi s olejem.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme je chvíli dusit.
- Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a necháme restovat. Poté směs necháme vychladnout.
- Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a naplníme je připravenou směsí z rýže a zeleniny.
- Poklademe do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 30 minut.
- Podáváme teplé se zakysanou smetanou nebo jogurtem.