5. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pečený batátový hummus se granátovým jablkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte nový recept na lahodný pečený batátový hummus s osvěžujícím granátovým jablkem. Skvělá kombinace sladkého batátu s křupavými semínky granátového jablka vytvoří neodolatelně lahodnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si radost svým chuťovým buňkám!

Suroviny

  • 2 středně velké batáty
  • 1 plechovka cizrny, odkapaná a opláchnutá
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 lžičky mletého kuminu
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Granátové jablko na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Batáty omyjeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na plechu rozložíme batáty, přidáme olivový olej a promícháme, aby byly kousky dobře potažené olejem.
  4. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30-40 minut, dokud nejsou batáty měkké.
  5. V mixéru smícháme opečené batáty, cizrnu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, kumin, kmín, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme dohladka, dokud není směs krémová.
  6. Přendáme hummus do mísy a ozdobíme granátovým jablkem.
  7. Podáváme s chlebem nebo zeleninovými tyčinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *