5. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným italským pokrmem – domácím risottem s aromatickými houbami a sladkou cibulí. Tento recept vám přinese chuťový zážitek plný bohatých chutí a lahodných kombinací. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 200 g hub (žampiony, sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud se zrna rýže neprosklí.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme do měkka, občas mícháme.
- Přisolíme, opepříme a na závěr vmícháme nastrouhaný parmezán a nasekanou petrželku.
- Servírujeme posypané čerstvým pepřem a petrželkou.