5. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajasthanské kuře s ananasem
zdroj: Recepty 24/7

Rajasthanské kuře s ananasem je lahodný pokrm plný exotických chutí a koření typických pro indickou kuchyni. Tento recept spojuje pikantní maso kuřete s osvěžující sladkostí ananasu, výsledkem je dokonalá kombinace, která potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si kulinářský zážitek plný barev a vůní Rajasthánu.

Suroviny

  • 600 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 pomerančový pomeranč, oloupaný a nakrájený na kousky
  • 1 hrnek ananasových koleček, nakrájených na menší kousky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli do sklovata.
  2. Přidáme nakrájenou zelenou a červenou papriku a restujeme dalších pár minut.
  3. Přidáme kuřecí kousky a smažíme, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme rajčatový protlak, kari koření, kurkumu, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř a promícháme.
  5. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud není kuře měkké.
  6. Přidáme nakrájenou pomeranč a ananas a chvíli ještě podusíme.
  7. Pokrm dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Podáváme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *