5. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční korejský kimchi plněné brambory. Tato chutná kombinace kyselého kimchi a jemných brambor určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si exotické jídlo plné chutí a vůní z Koreje. Buďte kreativní a zkuste něco nového díky receptu na korejský kimchi plněné brambory.
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 šálek korejského kimchi
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve oloupeme brambory a uvaříme je ve slané vodě do měkka. Poté je necháme vychladnout.
- Mezitím nakrájíme korejské kimchi, cibuli a mrkev na malé kousky.
- V pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s mrkví. Přidáme kimchi, sójovou omáčku, sezamový olej, sůl a pepř a restujeme asi 5 minut.
- Brambory rozkrojíme napůl a vydlabeme je, vytvoříme tak malé „lodičky“.
- Do vydlabaných brambor naplníme směs z kimchi a dobře je zatlačíme.
- Brambory dáme do pekáče a pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut, dokud nejsou brambory hezky zlaté.
- Hotové korejské kimchi plněné brambory můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem a podávat jako samostatné jídlo nebo přílohu.