5. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Bademján kebab
zdroj: Recepty 24/7

Bademján kebab je lahodný pokrm pocházející z Blízkého východu, který spojuje grilovaný lilkový kebab s aromatickými kořeněnými omáčkami a čerstvým zeleninovým salátem. Připravte si tento lahodný recept doma a dopřejte svému jídelníčku trochu exotiky.

Suroviny

  • 4 bademjány
  • 500 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • koření dle chuti (např. česnek, kmín, kurkuma)

Postup

  1. Bademjány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Posolíme a necháme odstát.
  2. Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti.
  3. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a rajčata na plátky.
  4. Na pánev nalijeme trochu oleje a zahřejeme. Do pánve vložíme maso a restujeme dozlatova.
  5. Poté přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme bademjány a rajčata a mícháme asi 5 minut.
  6. Nakonec dochutíme kořením dle chuti a necháme provařit do změknutí bademjánu.
  7. Hotový bademján kebab podáváme s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *