5. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Bademján kebab je lahodný pokrm pocházející z Blízkého východu, který spojuje grilovaný lilkový kebab s aromatickými kořeněnými omáčkami a čerstvým zeleninovým salátem. Připravte si tento lahodný recept doma a dopřejte svému jídelníčku trochu exotiky.
Suroviny
- 4 bademjány
- 500 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 rajčata
- olej
- sůl
- pepř
- koření dle chuti (např. česnek, kmín, kurkuma)
Postup
- Bademjány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Posolíme a necháme odstát.
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a rajčata na plátky.
- Na pánev nalijeme trochu oleje a zahřejeme. Do pánve vložíme maso a restujeme dozlatova.
- Poté přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme bademjány a rajčata a mícháme asi 5 minut.
- Nakonec dochutíme kořením dle chuti a necháme provařit do změknutí bademjánu.
- Hotový bademján kebab podáváme s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!