4. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční jehněčí kubbu s bohatým bramborovým ragú. Tato chutná a sytá jídlo se stane dokonalou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem plným arabských koření a lahodné chuti.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl
- Olej
- 400g brambor
- 400ml rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř
Postup
- Nastrouhejte cibuli a česnek a osmahněte je na pánvi s trochou oleje. Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a restujte, dokud masa není propečené.
- Přidejte bulgur a koření (kmín, skořici, koriandr, pepř a sůl) a restujte ještě chvíli, dokud je bulgur prohřátý.
- V misce smíchejte masovou směs a formujte z ní koule, které bude tvořit kubbu.
- V hrnci osmahněte na malé kostičky nakrájené brambory. Přidejte rajčatový protlak a koření (kmín, koriandr, skořici, papriku, sůl a pepř) a vařte do měkka.
- Přidejte kubbu do omáčky a vařte ještě 10 minut, dokud není vše hotové.
- Smažené jehněčí kubba s bramborovým ragú podávejte s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!