4. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubba s bramborovým ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční jehněčí kubbu s bohatým bramborovým ragú. Tato chutná a sytá jídlo se stane dokonalou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a překvapte své blízké tímto lahodným pokrmem plným arabských koření a lahodné chuti.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl
  • Olej
  • 400g brambor
  • 400ml rajčatového protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek a osmahněte je na pánvi s trochou oleje. Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a restujte, dokud masa není propečené.
  2. Přidejte bulgur a koření (kmín, skořici, koriandr, pepř a sůl) a restujte ještě chvíli, dokud je bulgur prohřátý.
  3. V misce smíchejte masovou směs a formujte z ní koule, které bude tvořit kubbu.
  4. V hrnci osmahněte na malé kostičky nakrájené brambory. Přidejte rajčatový protlak a koření (kmín, koriandr, skořici, papriku, sůl a pepř) a vařte do měkka.
  5. Přidejte kubbu do omáčky a vařte ještě 10 minut, dokud není vše hotové.
  6. Smažené jehněčí kubba s bramborovým ragú podávejte s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *