4. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte úžasný recept na jablečné piteře s lahodnou karamelovou polevou. Tyto skvělé dezerty jsou perfektní kombinací sladkých jablek a krémové karamelové polevy. Nechte se okouzlit tímto jedinečným chuťovým zážitkem a udělejte si radost nejenom vy, ale i svým blízkým. Sledujte jednoduchý postup a připravte si svou vlastní jablečnou piteř s karamelovou polevou ještě dnes!
Suroviny
- 500 g listového těsta
- 4 středně velká jablka
- 100 g cukru
- 1 lžíce skořice
- 50 g másla
- 100 g karamelové polevy
Postup
- Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
- V pánvi rozpusťte máslo a přidejte jablka, cukr a skořici. Dusíme asi 10 minut, dokud jablka nezměknou.
- Rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy.
- Na každý kruh dejte trochu jablka a zabalte do tvaru piteře. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, nebo dokud těsto nezezlátne.
- Před podáváním můžete posypat piteře karamelovou polevou.