4. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmezánová cuketová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou parmazánovou cuketovou polévku, která je plná chuti a lehkosti. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují italskou kuchyni a zdravé pokrmy. Nechte se hřát tímto lahodným pokrmem plným sýra a zeleniny. S naším receptem na parmazánovou cuketovou polévku si svůj jídelníček zpestříte novou a chutnou možností. Zkuste ji hned!

Suroviny

  • 2 středně velké cukety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené cukety a smažíme, dokud nezměknou.
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme do změknutí cuket.
  4. Poté polévku rozmixujeme a přidáme strouhaný parmezán.
  5. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Po chvíli povaříme a hotovou polévku můžeme podávat posypanou parmezánem nebo čerstvým petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *