4. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se žampiony a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto se žampiony a parmezánem. Tato jednoduchá a chutná pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Suroviny jsou snadno dostupné a příprava trvá jen pár minut. Nechte se unést touto lahůdkou plnou italského kouzla!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g nasekaného parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme do změknutí.
  3. Přidáme rýži a mícháme, dokud není skleněná a prosvícená.
  4. Postupně přiléváme horký vývar a za občasného míchání vaříme cca 18-20 minut, dokud rýže není měkká.
  5. Nakonec vmícháme nasekaný petržel, parmezán a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *