4. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na bílém víně a broskví je skvělá kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a lahodnou kombinací hovězího masa, bílého vína a sladkých broskví. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a uvařte si ho doma!
Suroviny
- 500g hovězího masa na nudličky
- 2 broskve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 400ml hovězího vývaru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm hovězí nudličky dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přilijeme bílé víno a vaříme, dokud většina tekutiny nevyvaří.
- Přilijeme hovězí vývar a necháme vařit přibližně 30 minut, dokud masa nezměkne.
- Mezitím oloupeme broskve, zbavíme jádra a nakrájíme na malé kousky.
- Přidáme broskve do hrnce s masem a vaříme dalších 10 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo bramborem.