3. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový dhal s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový dhal s kokosovým mlékem je lahodná indická vegetariánská specialita, která potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje zralá rajčata, dochucená exotickými kořeněnými směsmi a navíc je zde přidáno krémové kokosové mléko. Nechte se unést vůní a chutí Indie a vyzkoušejte přípravu tohoto lahodného pokrmu doma!

Suroviny:

  • 300g červených čočkových fazolí
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve si červené čočkové fazole důkladně propláchněte ve studené vodě.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky a nechte dusit asi 5 minut.
  4. Přisypte mletý kmín, kurkumu a mletý koriandr, promíchejte a dusíme dalších 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a přidejte propláchnuté červené čočkové fazole.
  6. Nechte vařit na mírném ohni asi 20-30 minut, dokud fazole nezměknou.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *