3. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s kokosovým mlékem je lahodná indická vegetariánská specialita, která potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje zralá rajčata, dochucená exotickými kořeněnými směsmi a navíc je zde přidáno krémové kokosové mléko. Nechte se unést vůní a chutí Indie a vyzkoušejte přípravu tohoto lahodného pokrmu doma!
Suroviny:
- 300g červených čočkových fazolí
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si červené čočkové fazole důkladně propláchněte ve studené vodě.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rajčata nakrájená na kostičky a nechte dusit asi 5 minut.
- Přisypte mletý kmín, kurkumu a mletý koriandr, promíchejte a dusíme dalších 5 minut.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte propláchnuté červené čočkové fazole.
- Nechte vařit na mírném ohni asi 20-30 minut, dokud fazole nezměknou.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.