3. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi rejžové polévka s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi rejžová polévka s tofu je tradiční korejské jídlo plné lahodných chutí a aromat. Tato pikantní polévka kombinuje kyselé kimchi s plátky rejžových nudlí a lahodným tofu. Naučte se, jak snadno připravit toto lahodné jídlo doma a rozveselte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200 g kimchi
  • 200 g rejžových nudlí
  • 200 g tofu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička chilli pasty
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme tofu nakrájené na kostky.
  2. V hrnci opečeme na oleji nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  3. Přidáme kimchi a restujeme až chvíli.
  4. Přidáme sójovou omáčku, chilli pastu, sezamový olej a zalijeme zeleninovým vývarem.
  5. Přivedeme k varu a necháme vařit asi 10 minut.
  6. Přidáme rejžové nudle a vaříme dle pokynů na obalu nudlí.
  7. Po uvaření dochutíme solí a pepřem.
  8. Po odstavení můžeme podávat s osmaženým tofem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *