3. 10. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Quiche Lorraine s křehkým těstem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku francouzské kuchyně s naším receptem na Quiche Lorraine s křehkým těstem! Tento lákavý pokrm kombinuje bohatou a krémovou náplň s kousky slaniny a jemným sýrem, vloženými do dokonale křehkého těsta. Ideální na brunch, oběd či lehkou večeři. S naším krok za krokem průvodcem si můžete být jisti, že vytvoříte dokonalé quiche, které si zamiluje celá rodina. Přečtěte si recept a získejte tipy na to, jak dosáhnout nejlepších výsledků. Připravte si Quiche Lorraine a užijte si kousek Francie u vás doma!

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce studené vody
  • 150 g slaniny
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 ml mléka
  • 3 velké vejce
  • 100 g tvrdého sýra (např. Gruyere)
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte křehké těsto. Do mísy prosejte mouku a sůl. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a prsty vmíchejte do mouky, až vznikne drobenka. Přidejte vodu a zpracujte těsto, které pak zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
  2. Mezitím si připravte náplň. Na pánvi vyškvařte nakrájenou slaninu do zlatova a nechte ji okapat na papírové utěrce, aby byla co nejméně mastná.
  3. V míse smíchejte smetanu, mléko, vejce, nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
  4. Vyjměte těsto z lednice, vyválejte ho na pomoučněném povrchu a vyložte jím formu na quiche. Těsto propíchejte vidličkou.
  5. Na dno těsta rovnoměrně rozložte vyškvařenou slaninu a přelijte směsí s vejci a smetanou.
  6. Quiche pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 35-45 minut, než bude povrch zlatý a náplň pevná.
  7. Hotové quiche lze podávat teplé nebo studené, ideálně se zeleninovým salátem jako příloha.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *