3. 10. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo thajské kuchyně s naším receptem na kuře s thajským bazalkem! Jednoduchý, rychlý a nabitý autentickými chutěmi, tento recept je perfektní volbou pro všední večeři i speciální příležitosti. Thajský bazalek dodává jídlu nezaměnitelnou aroma a chuť, která skvěle doplňuje pikantní marinádu a čerstvou zeleninu. Připravte si zdravý a exotický pokrm, který osloví všechny vaše smysly. Vyzkoušejte náš jedinečný recept na kuře s thajským bazalkem a přeneste si kousek Thajska přímo na váš stůl!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 velká cibule, nakrájená na půlměsíce
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 hrst čerstvého thajského bazalku (nebo obyčejného bazalku, pokud není dostupný čerstvý thajský)
- Případně chilli podle chuti
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej na střední až vysoké teplotě.
- Přidejte nakrájený česnek a restujte, dokud nezačne zlátnout.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není maso téměř plně uvařené.
- Přidejte nakrájenou cibuli a papriku, smažte do změknutí zeleniny.
- Přilijte rybí a sojovou omáčku, přidejte cukr a dobře promíchejte.
- Snižte teplotu a dusíme 3-5 minut, dokud maso není plně uvařené.
- Odstraňte pánvi z tepla a přidejte čerstvý bazalek (a chilli, pokud používáte). Promíchejte, aby se bylinky rozvinuly svou vůni a chuť.
- Podávejte ihned, ideálně s jasmínovou rýží nebo čerstvým pečivem.