2. 10. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si bohatou a chutnou hovězí Bourguignon sýrovou omáčkou. Tento lahodný recept zaručuje kombinaci šťavnatého hovězího masa s lahodnou omáčkou ze sýra, která se jistě zalíbí každému milovníkovi dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 200g slaniny
- 400ml vývaru
- 400ml červeného vína
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky tymiánu
- 150g sýra gouda
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na oleji osmažíme na kostky nakrájené maso, cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova.
- Přilijeme vývar, červené víno, rajčatový protlak a přidáme tymián.
- Mícháme a přivedeme k varu, poté zakryjeme poklicí a vaříme asi 2 hodiny na mírném ohni.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme dalších 30 minut.
- Nastrouháme sýr gouda a přidáme do hovězího bourguignonu.
- Nečekáme, až se sýr úplně rozpustí, ale podáváme hned, dokud je hovězí bourguignon teplý.