2. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon se sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si bohatou a chutnou hovězí Bourguignon sýrovou omáčkou. Tento lahodný recept zaručuje kombinaci šťavnatého hovězího masa s lahodnou omáčkou ze sýra, která se jistě zalíbí každému milovníkovi dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 200g slaniny
  • 400ml vývaru
  • 400ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky tymiánu
  • 150g sýra gouda
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na oleji osmažíme na kostky nakrájené maso, cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova.
  3. Přilijeme vývar, červené víno, rajčatový protlak a přidáme tymián.
  4. Mícháme a přivedeme k varu, poté zakryjeme poklicí a vaříme asi 2 hodiny na mírném ohni.
  5. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme dalších 30 minut.
  6. Nastrouháme sýr gouda a přidáme do hovězího bourguignonu.
  7. Nečekáme, až se sýr úplně rozpustí, ale podáváme hned, dokud je hovězí bourguignon teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *