2. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí tajine s olivami a citrony, který vás okouzlí neodolatelnou kombinací aromatických bylinek a koření. Tento tradiční marocký pokrm je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí a zdravého stravování. Vychutnejte si ho s plátky čerstvého chleba nebo kuskusem a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost. S receptem na kuřecí tajine s olivami a citrony se určitě stanete skvělým kuchařem vlastní kuchyně!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa (na kostce)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 citron (nakrájený na plátky)
- 100g oliv (bez jádra)
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka (na ozdobu)
Postup:
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte kuřecí maso společně s cibulí a česnekem, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte do pánve mleté koriandr, kurkumu, skořici a koriandr. Osmahněte koření asi minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte plátky citronu a olivy. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby se vytvořila omáčka.
- Přiklopte poklicí a nechte tajine vařit asi 45-60 minut, dokud maso není měkké.
- Před podáváním ozdobte jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem nebo plackami.