2. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí tajine s olivami a citrony
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí tajine s olivami a citrony, který vás okouzlí neodolatelnou kombinací aromatických bylinek a koření. Tento tradiční marocký pokrm je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí a zdravého stravování. Vychutnejte si ho s plátky čerstvého chleba nebo kuskusem a dopřejte si skvělou chuťovou zkušenost. S receptem na kuřecí tajine s olivami a citrony se určitě stanete skvělým kuchařem vlastní kuchyně!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa (na kostce)
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 citron (nakrájený na plátky)
  • 100g oliv (bez jádra)
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte kuřecí maso společně s cibulí a česnekem, dokud maso nezezlátne.
  2. Přidejte do pánve mleté koriandr, kurkumu, skořici a koriandr. Osmahněte koření asi minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte plátky citronu a olivy. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem tak, aby se vytvořila omáčka.
  4. Přiklopte poklicí a nechte tajine vařit asi 45-60 minut, dokud maso není měkké.
  5. Před podáváním ozdobte jemně nasekanou petrželkou. Podávejte s čerstvým chlebem nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *