2. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné jídlo s italským nádechem – risotto s houbami a pikantní ďábelskou omáčkou. Tento recept vám zajistí jedinečnou chuťovou expozici, která vám rozhodně získá srdce. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést kombinací hříbků, krémové rýže a ostré omáčky. Výjimečná kombinace chutí, kterou si zamilujete.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 300g směs hub (žampiony, sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- 100ml smetany ke šlehání
- ďábelská omáčka podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a olivový olej.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte do zlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájené houby a smažte, dokud nezavadnou.
- Přidejte rýži a restujte, dokud nenabere zelenavou barvu.
- Postupně podle potřeby přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni do měkka.
- Přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a ďábelskou omáčkou.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.