2. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a ďábelskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné jídlo s italským nádechem – risotto s houbami a pikantní ďábelskou omáčkou. Tento recept vám zajistí jedinečnou chuťovou expozici, která vám rozhodně získá srdce. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést kombinací hříbků, krémové rýže a ostré omáčky. Výjimečná kombinace chutí, kterou si zamilujete.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 300g směs hub (žampiony, sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 100ml smetany ke šlehání
  • ďábelská omáčka podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte máslo a olivový olej.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte do zlatova.
  3. Přidejte na kolečka nakrájené houby a smažte, dokud nezavadnou.
  4. Přidejte rýži a restujte, dokud nenabere zelenavou barvu.
  5. Postupně podle potřeby přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném ohni do měkka.
  6. Přidejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a ďábelskou omáčkou.
  7. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *