2. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososa avokáda základního
zdroj: Recepty 24/7

Sushi z lososa a avokáda je oblíbeným japonským pokrmem, který si můžete snadno připravit i doma. Základní verze tohoto receptu kombinuje čerstvé kousky lososa a avokáda, které jsou umístěny na plátku rýže a zavinuty do nori řasy. Ochutnejte lahodnou kombinaci chutí a udělejte si vlastní sushi ve svém domě.

Suroviny

  • 200g sušené rýže na sushi
  • 300ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • 150g lososa
  • 1 avokádo
  • Nori řasy
  • Wasabi a sójová omáčka na podávání

Postup

  1. Rýži propláchněte ve studené vodě, dokud voda nebude čirá.
  2. V hrnci smíchejte vodu a rýžový ocet a přiveďte k varu. Přidejte propláchnutou rýži a vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud rýže vodu neabsorbuje.
  3. Na malé miskách smíchejte cukr, sůl a vlažnou vodu a dokud se cukr nerozpustí.
  4. Přendejte rýži do mísy a postupně jemně přilijte octovou směs, zatímco mícháte rýži rozventilovaným vařečkem. Nechte rýži vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Na bambusovém rohoži položte nori řasu a rozetřete na ni vrstvu rýže. Na rýži dejte tenké plátky lososa a avokáda.
  6. Pomocí bambusové rohože zarolujte sushi do podlouhlého válečku.
  7. Nůžem namočeným v octě nakrájejte váleček na menší kousky.
  8. Sushi podávejte s wasabi a sójovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *