2. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné lasagne s bohatou boloňskou omáčkou a syčícím sýrem. Tato klasická italská chuťová exploze si zaručeně získá srdce všech milovníků dobrého jídla! Sledujte krok za krokem návod a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu. Neodolatelná kombinace těstovin, omáčky a sýra vás určitě nadchne. Zároveň si můžete být jisti, že vaše stránky budou viděny díky SEO optimalizaci tohoto receptu. Buon appetito!
Suroviny
- 250g sušených lazaníí
- 400g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g krájených rajčat z konzervy
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl, pepř
- 200g strouhaného sýra (např. parmazán)
Postup
- Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a smažíme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme krájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak, oregáno, bazalku, sůl a pepř. Vaříme asi 20 minut.
- V pražcích uvaříme lazaně al dente podle návodu na obalu.
- Do zapekací mísy dáme vrstvu boloňské omáčky, na to vrstvu uvařených lazaníí a posypeme sýrem. Postup opakujeme, dokud nám omáčka nebo těstoviny nedojdou.
- Nakonec posypeme sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Podáváme s čerstvým bazalkem a parmazánem.