1. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Dhal s jehněčím masem a rajčaty je tradiční indické jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný recept spojuje jemnou chuť červených rajčat s kořeněným jehněčím masem a cremigovými červenými čočkami. Perfektní kombinace pro milovníky indické kuchyně. Podívejte se na náš jednoduchý recept a ponořte se do exotických chutí!
Suroviny
- 250g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek červené čočky
- 1 konzerva rajčat
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si nakrájejte jehněčí maso na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno.
- V hrnci na rozpáleném oleji osmahněte cibuli a česnek, přidejte maso a restujte dozlatova.
- Přidejte kari koření, kurkumu, kmín a koriandr a restujte dalších pár minut.
- Poté přidejte namočenou červenou čočku a zalijte vodou tak, aby byla čočka ponořená.
- Vložte konzervu rajčat a nechte vařit na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud není čočka měkká.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo chlebem.