1. 10. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon se syrovou šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon se syrovou šunkou je bohatý a chutný recept, který spojuje klasickou bourguignon s neotřelým prvkem syrové šunky. Naučte se připravit toto lahodné jídlo a nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600g hovězího masa (na guláš)
  • 100g syrové šunky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200ml červeného vína
  • 500ml hovězího vývaru
  • čerstvý tymián a bobkový list
  • soľ, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. V hlubokém hrnci rozpáleném oleji osmažte maso, dokud není zlatě hnědé.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  4. Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud víno nezmizí.
  5. Přidejte rajčatový protlak, hovězí vývar a koření.
  6. Nechejte vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Přidejte nakrájenou syrovou šunku a nechte vařit ještě dalších 15 minut.
  8. Podávejte s vařenými brambory nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *