1. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na tradiční indonéské jídlo – nasi goreng. S pomocí základních ingrediencí a kousku vaječného martna vytvořte lahodnou a exotickou pochoutku, která potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si chutný nasi goreng přímo doma!
Suroviny
- 300 g vařeného bílého rýže
- 2 stroužky česneku, nasekaného
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 vejce
- 100 g vařených krevet
- 100 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmažte cibuli a česnek, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte krevety, kuřecí maso a papriku a krácejte asi 5 minut.
- Ve skleněné misce rozklepněte vejce a promíchejte je se sůl, pepřem a cukrem.
- Přidejte vařený rýži do pánve se smažte s ostatními ingrediencemi.
- Nakonec přidejte smíchaná vejce a nechte je ztuhnout.
- Přidejte sójovou omáčku a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
- Podávejte teplé a můžete posypat s nasekanou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.