1. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněné irácké lilky
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné plněné irácké lilky doma s naším jednoduchým receptem. Tato tradiční irácká pokrm je plný exotických chutí a jemných koření, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělou večeři pro svoji rodinu nebo přátele!

Suroviny

  • 6 malých lilkových plodů
  • 200g mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme mleté maso a promícháme s kmínem, skořicí, solí a pepřem. Orestujeme, dokud není maso propečené.
  3. Poté přidáme nakrájené rajče a necháme chvíli provařit. Náplň je hotová.
  4. Lilky si omyjeme, zbavíme slupek, vydlabeme a vyplníme je připravenou směsí mletého masa.
  5. Na plech dáme lilky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, dokud nejsou lilky měkké a zlatavé.
  6. Po upečení můžeme podávat s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *