1. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné risotto s hřiby a hráškem, které vám jistě zvedne náladu. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a chutných kombinací. Vyzkoušejte ho ještě dnes a rozmazlete své chuťové buňky.
Suroviny
- 200g suchých hub (ideálně hřiby)
- 300g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g hrášku
- 1 litr zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Suché houby zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut namočené. Poté je odkapeme a nakrájíme.
- V rendlíku rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a protlačený česnek.
- Přidáme nakrájené houby a chvíli restujeme, dokud nezměknou.
- Přilijeme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
- Postupně přiléváme horký vývar a stále mícháme, dokud není rýže měkká a rizotto krémovité.
- Přidáme hrášek a necháme vařit dalších pár minut.
- Po dokončení dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.