30. 9. 2024
Autor: Ivana Černá
Králík na smetaně s tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte tradiční českou kuchyni s naším receptem na králíka na smetaně s tymiánem. Tento výtečný pokrm kombinuje jemné maso ​králíka s bohatou smetanovou omáčkou ‌a aromatickým ⁤tymiánem, což vytváří nezapomenutelné⁣ gastronomické zážitky. Přinášíme vám‍ jednoduchý postup,​ jak králíka na smetaně připravit krok za krokem, aby jste si mohli vychutnat tuto delikátní pochoutku přímo u ‍vás doma. Ideální pro nedělní oběd nebo slavnostní⁢ večeře. Užijte si nové chutě s naším tradičním receptem!

Suroviny

  • 1 králík, porcovaný na kusy
  • 250⁢ ml ‍smetany na ‍vaření
  • 1 ‌cibule, nakrájená⁤ na jemno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce⁣ olivového oleje
  • Sůl‌ a‍ čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvý⁢ tymián, nasekaný
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml ‌vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce ‍hladké mouky

Postup

  1. Na velké pánvi na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a​ máslo.
  2. Přidejte cibuli a česnek, osmažte‍ dozlatova.
  3. Přidejte kusy‌ králíka a osmažte je ze všech stran ‍dozlatova.
  4. Osolené a opepřené kusy králíka pak zasypejte‌ moukou a mírně opražte.
  5. Zalijte ⁣bílým ​vínem a nechte alkohol ⁤vyvařit.
  6. Přidejte vývar a tymián, přikryjte a dusit⁣ na mírném ohni asi‌ 45 minut, dokud není maso měkké.
  7. Přidejte⁢ smetanu a vařte dalších 5-10 minut, dokud omáčka ​nezhoustne. Případně dochuťte solí​ a pepřem ⁢podle chuti.
  8. Serve hot.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *