30. 9. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou ratatouille pečenou zeleninu s bylinkami. Tato tradiční francouzská pochoutka spojuje papriku, cuketu, baklažán a rajčata s voňavými bylinkami jako je tymián, oregano a rozmarýn. Tato zdravá a chutná varianta je skvělá jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu či těstovinám. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte ji doma!
Suroviny
- 2 papriky
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- Čerstvé bylinky (napr. tymián, rozmarín, bazalka)
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie
Postup
- Na začiatku si pripravíme zeleninu – papriky, cukety a baklažány nakrájame na menšie kocky, paradajky nakrájame na plátky, cibuľu na párky a cesnak nadrtíme.
- Zohrejeme rúru na 200 °C.
- Na plechu na pečenie si pripravíme zmes zeleniny. Položíme na nej papriky, cukety, baklažány, paradajky, cibuľu a cesnak.
- Potrieme zeleninu olivovým olejom a posypeme čerstvými bylinkami, soľou a korením.
- Pečieme v rúre približne 30 – 40 minút, alebo kým zelenina nezmäkne a nezískava zlatistú farbu.
- Podávame horúcu zeleninu ako prílohu alebo samostatné jedlo. Dobrú chuť!