30. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kokosová kari kuře
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kokosová kari kuře je exotické jídlo plné chutí a vůní, které si zamilujete! V tomto receptu se spojuje kuřecí maso s kokosovým mlékem, kari kořením a čerstvou zeleninou, vytvářející lahodnou kombinaci, která vám rozzáří chuťové buňky. Připravte si toto jednoduché jídlo a užijte si pravou indonéskou gastronomii ve svém vlastním domě!

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem
  2. Přidejte kari pastu a promíchejte
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a dejte smažit dozlatova
  4. Podlijte kokosovým mlékem a přidejte kurkumu
  5. Nechte vařit a provařit asi 20 minut, dokud kuře není měkké a omáčka zhoustne
  6. Případně dochuťte solí a pepřem
  7. Smaženou rýži podávejte se směsí a posypte nastrouhaným kokosem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *