30. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Špíz z jehněčího masa je lahodný a pikantní pokrm, který si zamilují milovníci grilování. Tento recept je jednoduchý, ale přesto velmi chutný. Vyzkoušejte ho a překvapte své blízké nezapomenutelnou chuťovou lahůdkou!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- česnek, sůl, pepř, koření dle chuti
- olivový olej
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a dejte do marinády z olivového oleje, utřeného česneku, soli, pepře a ostatních koření. Necháme odležet minimálně 1 hodinu.
- Cibuli nakrájíme na plátky, papriky a rajčata na menší kousky.
- Na špízy střídavě navlékneme kousky masa, cibule, papriky a rajčata.
- Předem rozpálený gril si připravíme a na něm opékáme špízy z obou stran, dokud maso není propečené a zlatavé.
- Hotové špízy můžeme podávat s rýží, brambory nebo salátem podle chuti.