30. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční kolumbijskou kokoší polévku zvanou Ajiaco! Tato lahodná a bohatá polévka je plná chuti a je ideální pro chladné zimní dny. Naučte se recept na Ajiaco a připravte si autentickou kolumbijskou specialitu doma. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 1 kus kuřecího masa (ideálně s kostí)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 brambory
- 1 kukuřice
- 2 šátky cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chilli papriky
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 l vody
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, kukuřici a kuřecí maso
- Přidáme nakrájenou bramboru a restujeme chvíli
- Přilijeme vodu a necháme vařit do změknutí brambor
- Přidáme koriandr, kmín, chilli, sůl, pepř a citronovou šťávu
- Vše vaříme asi 10 – 15 minut a dochutíme podle chuti
- Podáváme posypané nasekanou šťávou cibulí